Student

Stage-oriëntatie

Wil je stage lopen in de zorg? Je kan je goed voorbereiden door de zorgcategorieën te bekijken. Per zorgvrager kun je algemene informatie vinden en kun je zien welke instellingen in de regio Groningen, Drenthe, Noord-Overijssel stageplaatsen aanbieden.  

Voor studenten die een stage zoeken in de sector Welzijn, is er Stagemarkt. Op deze site bieden erkende leerbedrijven hun stageplaatsen aan. Via Stagemarkt is het mogelijk om te solliciteren naar beschikbare plaatsen.

Voorbereiding op je stage

Heb je een stageplaats? Bereid je dan goed voor, door de relevante documenten door te nemen. Lees je ook eens in in de organisatie waar je naartoe gaat, via bijvoorbeeld hun website. Via de juiste zorgcategorie is het mogelijk de verschillende instellingen te bekijken.

Beroepenoriëntatie

Om een beter beeld te krijgen van de verschillende beroepen die er mogelijk zijn na jouw studie, is het goed om te in te lezen via bijvoorbeeld verschillende websites. Kijk hier voor relevante links. Netwerk ZON organiseert jaarlijks de branchemarkten voor studenten.