Leernetwerk CWL

Eén van de interdisciplinaire leernetwerken binnen NetwerkZON2020: the H(ealth) factor is het leernetwerk 'Come together, work together, learn together' (CWL).

Dit leernetwerk is gesitueerd in Zuid-Duitsland, namelijk in Raubling, en bestaat uit een samenwerking tussen CWL-Personal en NetwerkZON (Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting en Hanzehogeschool).

CWL brengt Nederlandse studenten samen met Duitse medewerkers, om gezamenlijk het beroepsbeeld te ontwikkelen. Projecten uit Nederland worden in Duitsland uitgezet en worden in Duitsland bij andere werkvelden onder de aandacht gebracht. Studenten leren eigen regie op hun leerproces te nemen en leren nieuwe zorgstructuren kennen. Persoonlijk leiderschap en het opkomen voor je eigen rol als Verzorgende-IG en (Mbo) Verpleegkundige is een centraal thema, waarbij de student ook de medewerkers helpt in begeleiding van onderwijs. Duitse medewerkers komen in aanraking met zelfstandigheid, reflectie en een open manier van communiceren waar in het Nederlandse onderwijs veel aandacht voor is.
 
Jaarlijks zijn er ongeveer 30 - 45 mbo en hbo studenten Zorg en Welzijn die vanuit Noord-Nederland naar Zuid-Duitsland gaan om hun 20-weekse stage te doen bij CWL.
 

Lees meer over het project 'Come together, work together, learn together':

- Website CWL Personal - Ihr Personaldienstleister (Duits)