Onderwijsinstellingen staan klaar voor extra maatwerk

Met elkaar werken we in de regio aan het continueren van zorg en welzijn gedurende de coronaperiode. Hiervoor hebben we iedereen nodig, wat betekent dat soms snelle bij- en/of omscholing noodzakelijk is.

De onderwijsinstellingen in Noord-Nederland dragen hier graag aan bij en staan ook voor jouw organisatie klaar om maatwerk te verlenen wanneer noodzakelijk.

Hiervoor kan je contact opnemen met de contactpersoon van de onderwijsinstelling waar jouw organisatie afspraken mee heeft. Onderstaand een overzicht van de contactpersonen.

 
 
OnderwijsinstellingContactpersoonE-mailadres
Alfa College Groningen Loes van Denderen-van der Giessen ly.vdenderen-vandergiessen@alfa-college.nl
Alfa college Hoogeveen Jeanette van Ommen-Veldhuizen jn.vommen-veldhuizen@alfa-college.nl
Drenthe College Assen Marian Blanc m.blanc@drenthecollege.nl
Drenthe College Emmen Odilia Leveling o.leveling@drenthecollege.nl
Drenthe College Meppel Marcella Wobben m.wobben@drenthecollege.nl
Friesland College Bart Steenbakkers b.steenbakkers@fcroc.nl
Hanzehogeschool Groningen Verpleegkunde Jannie Bos j.j.bos@pl.hanze.nl
NHL Stenden Ineke de Jong ineke.de.jong@nhlstenden.com
Noorderpoort Groningen Maartje Visser mj.visser@noorderpoort.nl
Noorderpoort Assen Henriëtte Janssen-Ribberink hen.janssen@noorderpoort.nl
ROC Friese Poort Johanna Roodvoets jroodvoets@rocfriesepoort.nl
ROC Menso Alting Eline Heeringa ei.heeringa@rocmensoalting.nl

De onderwijsinstellingen stemmen onderling af over het aanbod gericht op specifieke vragen en opleidingsmogelijkheden rondom corona, zodat -indien nodig- gebruik kan worden gemaakt van elkaars programma.

Beschikbaarheid onderwijslocaties

Indien de maatregelen en situatie in de regio rondom het Covid-19 virus het toelaten, bieden de onderwijsinstellingen ruimtes aan, zoals bijvoorbeeld het skillslab. Uiteraard altijd in overleg en dit kan ook per locatie verschillen. Vragen over het gebruik van onderwijslocaties kan je stellen aan bovenstaande contactpersonen.

 

Tijdelijke gratis toegang voor (aankomende) professionals en instellingen tijdens corona

Uiteraard staan de noordelijke onderwijsinstellingen klaar om een passend aanbod te maken voor maatwerk verzoeken. Ook wijzen we je graag op enkele leermogelijkheden voor professionals die door gerenommeerde instituten tijdens de coronacrisis gratis online worden aangeboden. We moeten voorkomen dat we bestaande scholingsmogelijkheden opnieuw gaan uitvinden. We zetten enkele, tijdelijk beschikbare, gratis online trainingen voor je op een rij: 

- Noordhoff Professional geeft gratis toegang tot corona gerelateerde content. Bekijk het overzicht van de beschikbare learnings.

- Het KICK-portaal met 500 protocollen voor risicovolle en voorbehouden zorghandelingen is vanaf vandaag vrij toegankelijk gemaakt door landelijke kennisorganisatie Vilans

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ZorgpleinNoord (Wendy Koolhaas) via w.koolhaas@zorgpleinnoord.nl of met Netwerk ZON, via info@netwerkzon.nl.

« Terug naar het nieuwsoverzicht