Digitaal onderwijs

Ook het onderwijs maakt in deze tijd een grote verandering door. Alles gaat digitaal, en gelukkig zijn er veel mogelijkheden op dit gebied.

Interdisciplinaire casuïstiek
Als onderdeel van het project NetwerkZON2020: the H(ealth) factor zijn er binnen leernetwerken interdisciplinaire casuïstieken verzameld. Daarvan zal in samenwerking met Stichting Consortium Beroepsonderwijs een deel gepubliceerd worden in de Digibib van Consortium, zie voor meer informatie ook het nieuwsbericht op de website van Consortium. Na het inloggen in de Digibib kun je in de productcatalogus 'Casuïstiek in Zorg en Welzijn' toevoegen aan je producten, zodat ze in 'Mijn Digibib' komen te staan. Daarna zie je de casussen per opleiding tevoorschijn komen. De casussen zijn gekoppeld aan de opleidingen Maatschappelijke Zorg, Verzorgende-IG, Sociaal Werk, Pedagogisch Werk en Verpleegkunde. De Digibib zal de komende tijd verder worden aangevuld met casussen waarbij een deel ook over een mogelijke opdracht beschikt.

E-flow
We kennen E-flow toetsen van stage maar in deze tijd zullen deze toetsen ook ingezet worden binnen het begeleid online onderwijs. Dit jaar zijn er ook toetsen over Healthy Ageing bijgekomen. Voor het project NetwerkZON2020: the H(ealth)factor is er een Body of Knowledge gemaakt over de belangrijkste facetten van Healthy Ageing. Op basis van deze kennis zijn er digitale toetsen over Healthy Ageing ontwikkeld in het programma E-flow Health. Deze toetsen kunnen worden ingezet als onderdeel van het online onderwijs. Wil je een account om te onderzoeken welke toetsen geschikt zijn om te gebruiken? Of heb je een andere vraag over de toetsen, mail dan naar eflow@netwerkzon.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht