Eerstejaars studenten Verpleegkunde Mbo en Hbo op oriëntatiestage

Zowel de eerstejaars Verpleegkunde studenten van de Hanzehogeschool als de eerstejaars Verpleegkunde studenten van Alfa-college en Noorderpoort gaan weer op oriëntatiestage. Het gaat in totaal om bijna 400 eerstejaars studenten!
Pijltjes_ori_ntatie_stage_news_detail

Voor de Hbo-Verpleegkunde studenten van de Hanzehogeschool is het de tweede week dit schooljaar. De studenten krijgen een opdracht mee vanuit de opleiding en er is in principe geen sprake van actieve participatie in de uitvoering van zorg. Het doel van de oriëntatie is dat de eerstejaars studenten een realistisch beeld krijgen van het toekomstige beroep van verpleegkundigen en in het bijzonder de wijze waarop het verpleegkundig proces in de praktijk is ingericht.

De Mbo-Verpleegkunde studenten gaan 10 weken op stage. De studenten en hun BPV docenten vormen samen met werkbegeleiders in totaal 20 leernetwerken, waar de vraag ‘Hoe kan aandacht besteed worden aan het welzijn van de bewoner/zorgvrager?’ centraal staat. Aan het eind van de 10 weken presenteren de studenten hun bevindingen aan het werkveld.

In totaal gaan er vanaf begin mei dus weer 400 studenten oriënteren in de zorg, met dank aan alle stageinstellingen binnen (en buiten) het netwerk!

« Terug naar het nieuwsoverzicht