Onderwijs2030: Create modern health op 14 februari

Op 14 februari hebben we tijdens een bijeenkomst met leden van verschillende platforms de vernieuwde missie en visie van NetwerkZON verkend. Namelijk: “In 2030 werkt iedereen samen in integrale leer- en ontwikkelgemeenschappen.”
Img_7634_news_detail

In het noorden werken onderwijs en zorg & welzijn integraal samen in leer- en ontwikkelgemeenschappen. In deze ‘communities’ staat ontmoeten, verbinden en leren centraal, zodat iedereen meedoet en bijdraagt aan het welbevinden van de burger. De vernieuwende initiatieven van/via NetwerkZON zijn toonaangevend voor heel Nederland en hét voorbeeld voor andere regio’s.

Gedurende de bijeenkomst hebben we onder leiding van Monika Schmidt van .bos ontwikkeling in organisatie gezamenlijk de eerste stappen gezet om hieraan te werken. Tijdens het Open space onderdeel konden deelnemers vragen en onderwerpen aandragen waar ze over verder wilden praten. Dit leverde aan het eind van de bijeenkomst een mooie verzamelingen van doelen, vragen en thema’s op waar we de komende jaren onze aandacht op gaan richten.

-          De zorgvrager centraal in zorg + welzijn

-          Flexibilisering onderwijs, zowel voor studenten als werknemers: meer gepersonaliseerd leren

-          Kanteling beroep

-          Cliënt/ervaringsdeskundige meer op school en onderwijs naar praktijk

-          Blijven prikkelen van medewerkers

-          Verbindingen aanhalen en versterken

Daarnaast werd de oproep gedaan om vooral te denken in mogelijkheden en meer 'Out of de box' te denken: nog een school…?

Deze onderwerpen worden verder binnen de platforms binnen NetwerkZON uitgewerkt.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht