Uitgelicht: E-Flow H(ealth)

Ruim 700 studenten zijn weer aan hun stage begonnen en maken de ontwikkelingsgerichte stagetoetsen in e-Flow Health. Vanaf deze week beginnen zij aan hun stage binnen de verschillende zorg en welzijn instellingen in ons netwerk.
Office-2240932_1280_news_detail

De studenten maken aan het begin van hun stage de stagetoetsen die aangepast zijn op hun stageplaats. Door de toetsen te maken krijgen ze inzicht in hun kennis van belangrijke onderwerpen in het werkveld. Dit kunnen ze gebruiken bij het werkplan en de opdrachten van de stage. Ook aan het eind maken ze de toetsen nog een keer en leggen ze de resultaten naast elkaar. Zo kunnen de student, de werkbegeleider en de stagebegeleider zien welke ontwikkeling de student heeft doorgemaakt tijdens de stage.

In het vorige schooljaar zijn al veel toetsen aangevuld met onderwerpen die aangedragen zijn vanuit het werkveld. Er is een grote slag gemaakt in het updaten van de toetsenbank. Ook afgelopen half jaar zijn er weer 84 nieuwe vragen ontwikkeld. Deze nieuwe vragen gaan over Healthy Ageing. Onderwerpen die bijvoorbeeld in deze toetsen over Healthy Ageing voorkomen zijn interdisciplinair samenwerken, gezonde levensstijl en technologie.

Vanaf de tweede helft van februari worden in een pilot met twee groepen studenten van de opleidingen Verpleegkunde en Maatschappelijke Zorg/Verzorgende-IG de vragen Healthy Ageing gemaakt. We hopen dat deze pilot goed wordt ontvangen en met feedback de puntjes op de i te kunnen zetten. Het doel is om vanaf het schooljaar 2019/2020 alle studenten de Healthy Ageing toetsen te laten maken zodat zij ook hun kennis van Healthy Ageing tijdens de stage ontwikkelen.

Mail voor meer informatie: eflow@netwerkzon.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht