Casuïstiek

Binnen het project NetwerkZON2020: the H(ealth) factor hebben interdisciplinaire leernetwerken een belangrijke plek. Ze staan voor een bijzondere werkwijze en/of een waardevolle werkmethode in het werkveld van zorg en welzijn.
Fasen_leernetwerk_news_detail

Deze werkwijzen en methoden willen we natuurlijk optimaal benutten voor onze toekomstige professionals, de studenten zorg en welzijn.

De interdisciplinaire leernetwerken bieden een unieke mogelijkheid om in het huidige zorg en welzijns klimaat belangrijke kennis op te doen van nieuwe manieren van werken. Niet alleen voor het werkveld, maar ook voor de studenten binnen het netwerk. De leernetwerken zitten bomvol met mooie en leerzame casussen over Healthy Ageing, samenredzaamheid en gezond functioneren.

In het project NetwerkZON2020: the H(ealth) factor doorlopen de leernetwerken 4 fasen om zich te ontwikkelen naar een duurzaam netwerk. Zie onderstaande figuur.

Veel netwerken zitten in fase 2 of hebben zich al verder ontwikkeld. We hebben binnen verschillende leernetwerken al veel casussen mogen ophalen. Samen met het projectbureau van NetwerkZON en het Consortium worden de casussen geschreven en ontwikkeld tot materiaal voor ontwikkelingsgerichte opdrachten. De eerste opdrachten op basis van deze casussen uit ons netwerk zijn al gepubliceerd voor heel Nederland! Door deze casussen te gebruiken wordt er door studenten niet alleen gewerkt en geoefend met actuele praktijkvoorbeelden, maar ook met de interdisciplinaire werkvormen die belangrijk zijn in het nieuwe concept van (positieve) gezondheid.

« Terug naar het nieuwsoverzicht